Tantra in relatie

Prayya VOF | Brouwerijstraat 79 | 3070 Kortenberg | 02 759 75 72 | info@prayya.be

 

©2016 PRAYYA

Tantra in relatie

Velen van ons verlangen naar diepe intimiteit met onze liefdespartner en naar een relatie die vervullend is, zowel emotioneel als psychologisch, seksueel en spiritueel. Heel vaak blijkt dat moeilijk om te creëren.

De gangbare manier van kijken naar een (partner)relatie is : we gaan op zoek naar onze wederhelft, het ontbrekende stuk om ons (leven) compleet te maken. De ander wordt dan (bewust of onbewust) gezien als iemand die ons verlangen kan/moet vervullen. Zolang hij/zij dat doet, gaat het goed. Doet hij/zij dat niet of onvoldoende, dan voelen we ons onbevredigd, teleurgesteld, gekwetst, en beginnen we vaak een gevecht. Of de relatie verliest zijn bestaansrecht.

Tantra ziet een (liefdes)relatie niet in de eerste plaats als een situatie die ons gelukkig maakt of moet maken, wel als een geweldige gelegenheid om onszelf te ontwikkelen. Om bewustzijn te brengen in hoe we in relatie zijn, om ons vermogen tot liefhebben te laten groeien.

In Tantra is een (liefdes)relatie een bevoorrechte plek om te rijpen aan elkaar.

Als we groeien in liefde, komt er meer ruimte voor onszelf, precies zoals we zijn, en voor de ander, precies zoals die is. En gaandeweg komen we meer en meer in contact met onze eigen heelheid, transformeren pijnplekken uit ons verleden die we steeds opnieuw gespiegeld zien door de ander, ontwikkelen we zelf de kwaliteiten die ons zo aantrekken in de ander en ervaren we meer en meer vervulling van binnenuit.

Als liefde en bewustzijn samengaan in een relatie, dan wordt ze voortdurend gevoed en vernieuwd en bloeit ze open tot ongekende diepten. Ontstaat er diepe verbondenheid terwijl beide partners meer en meer zichzelf worden en hun potentieel ontwikkelen.