wat is Vedic Art

Vedic Art

”Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen,

Vedic Art is een methode die je helpt herinneren hoe je schildert en creëert.

Hoe het leven geleefd kan worden.”

Curt Källman

Wat is Vedic Art ?

Vedic art laat je de vreugde van het scheppen ervaren via het proces van schilderen en creëren.

Je geniet van het scheppen vanuit je hart, vanuit je ziel. Zo verdiept je contact met jouw unieke creatieve bron.

17 stappen laten je al schilderend verbinding maken met de natuurwetten, met de diepe wijsheid die in ieder van ons leeft. Het is kunst en creatie gebaseerd op Vedische wijsheid. Deze 17 Vedische principes van Creatie werden ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. De oude leer van de Veda’s zegt dat alle kennis die we nodig hebben in ons zit. Net zoals een zaadje ”weet” hoe ze een bloem zal worden, zo weet jij op een diep niveau ook wie je ten diepste bent en wat je kan worden.  Vedic Art helpt je dit te herinneren en laat het zaadje ontkiemen en in zijn eigenheid groeien.

Het geeft je tools en een navigatiemap om vanuit je bron van creatieve wijsheid te schilderen en te leven, en je scheppende levenskracht vrijuit te laten stromen. Zo kom je steeds meer in de flow van het leven en steeds meer thuis bij je meest essentiële zelf.

Zowel in het schilderen als in het leven. Kunst en Leven komen samen, en dan word je een levens-kunstenaar.

Misschien is dat wel de grootste magie van de 17 stappen: dat wat je leert en ontdekt tijdens het schilderen diep en transformerend doorwerkt in je dagelijks leven.

Voor wie ?

Vedic Art is voor iedereen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met schilderen of niet. De cursus is ervaringsgericht, het proces staat centraal, niet het resultaat of de techniek.

Het is onbevangen spelen met kleuren, vormen en materiaal. Er zijn geen regels, geen moetens, geen oordelen. Het is een manier van schilderen die opwelt uit stilte en die de schilder uitnodigt om vanuit contact met zijn innerlijke bron open te staan voor gelijk welke kleuren en vormen die tevoorschijn komen.

Vedic Art cursussen :

een schitterende kans om je creatieve potentieel wakker te maken in kunst en in het leven.

Vedic Art workshops zijn er ook voor bedrijven, verenigingen, scholen, leerkrachten, ...

Ook voor een cursus buiten onze agenda en/of op een andere locatie kan je contact opnemen.


Over mij:

Deze schilderijen zijn te koop.

Je kan ook een gepersonaliseerde bestelling plaatsen. Na een gesprek met jou, stem ik me dan bij het schilderen af op jouw vraag.

Vedic-Art-Cursus

When you do things from your soul,

you feel a river moving in you, a joy …

Rumi

Van kindsafaan ben ik gefascineerd door de schoonheid van de wereld van kleuren en vormen om me heen.

Kijken naar kleuren en vormen in de natuur geeft me veel vreugde. Ook kunst en creaties hebben me altijd aangesproken. Het spel van licht, eindeloze kleurvariaties, een detail dat me opvalt in het geheel, het boeit me mateloos. Het raakt me. Verwondert me.

Schoonheid laat mijn hart zingen. Spelen met kleuren en vormen geven mij een gevoel van vervulling en luchthartigheid.

Heel mijn leven ben ik al met kleuren bezig. In zelfgemaakte kledij en accessoires, in het aankleden van mijn interieur, in mijn vroegere job als make-up artist voor mode, televisie, film en theater. In het opzoeken van kleurrijke landschappen en culturen bij mijn vele reizen.Rond mijn 30e begon mijn aandacht zich te verleggen van de buitenwereld naar binnen. Ik verdiepte me in meditatie, intuïtief bewustzijn, sjamanisme, healing, en tantra. Deze reis naar de diepte van mezelf, naar mijn eigen wezenskern, bracht me een kleurrijk palet aan ervaringen. En leidde me ook naar mijn eigen creatieve bron.

Toen Vedic Art op mijn pad kwam, sloot dit naadloos aan op mijn weg.

Wanneer ik schilder, met verf, of wol of gekleurde was, dan ontstaat vanzelf wat in me opkomt. Ik laat mezelf raken door wat ontstaat en ik voel me ermee verbonden. Vaak, wanneer ik zo schilder, komt er na een paar uur een titel in me op. Pas dan weet ik wat zich toont op het canvas. Ik probeer niet “iets” te maken. Ik geniet van wat zich door me heen beweegt en dat zich moeiteloos en vanzelf uitdrukt en ontvouwt. Wat door mij heen geschilderd wordt.